Cand am vazut mini interviul luat de BOS Romania lui Florin Grozea am zis uau omul asta vorbeste pe limba mea si am vibrat la fiecare idee pe care o spunea. M-am regasit in vorbele lui cam in proportie de 100% fara nici o exagerare.

Si eu am fost un suflet rebel pe care parintii au incercat sa il incadreze in marea masa, in ce « se face » si ce « nu se face », ce « e pentru mine » si ce « nu e pentru mine ». M-au cam sufocat incet si sigur pana cand mi-am adormit si reprimat toate pornirile de a fi pe dos, aiurea, creativa si ajunsesem sa cred ca nu sunt decat ordinary. Mi se spunea « Tu esti om normal », « Noi suntem oameni normali, tu nu ai cum sa fii altfel ». Noroc ca la un moment dat s-a produs un cutremur care m-a trezit si usor usor am inceput sa imi descopar si sa scot la lumina toate laturile si abilitatile mele « adormite ». Acum este minunat ca am reusit (nu fara lupta si mai lupt si acum) sa ma desprind de uniformizarea in care te lasa societatea sa te simti obligat sa traiesti doar de dragul de « a fi in randul lumii ». Pana la 30 de ani rebeliunea din mine nu s-a manifestat decat printr-un singur lucru – un tatuaj facut la 19 ani de care sunt foarte mandra si cu care vreau sa mor. Insa acum simt ca infloresc, simt ca se sparg in mii de bucati toate preconceptiile si chestiile artificiale implantate in capul meu de societate si de parinti. Simt ca ma pot descoperi, ca am tupeul sa ma exprim asa cum simt si ca pot in sfarsit sa imi cultiv pasiunile. E foarte important si mult mi-a luat pana sa ajung aici. Dar e atat de bine atunci cand ti se ridica valul de pe ochi si poti respira…..ca o femeie care a scapat dintr-o rochie cu corset.

Imi place trupa HiQ ; mi-au marcat adolescenta, la fel cum au facut-o pentru milioane de tineri insa nu sunt chiar un fan inrait. Asa incat nu stiam ca Florin Grozea scrie. A fost o surpriza placuta bineinteles.

« Florin Grozea a lansat cartea “Hit Yourself – 100 de idei de la pasiune la marea lovitură”. Cartea conține povești de succes ale artiștilor români care au dat lovitura pe plan internațional. » Iar Campania de la Blogal face parte din strategia de promovare a cartii sale.



Din cate am inteles, chiar pare a fi o carte interesanta in care incearca sa darame mitul PR-ului (pile si relatii nu public relations, desi in capul unora nu este mare diferenta). Cred ca tinerii au nevoie de povesti de succes pentru ca traiesc intr-o lume care si-a cam pierdut reperele si pentru care valoarea suprema a devenit Maria Sa Banul. Se vede ca aceasta carte a fost scrisa din pasiune si dintr-o pornire pozitiva. Cred ca era nevoie de asa ceva pe piata din Romania si il felicit pentru initiativa. Acum cativa ani cand ma uitam la povestile de succes autohtone dar si straine si cand ii auzeam pe toti, da’ absolut pe toti vorbind despre ingredientul principal – PASIUNEA – mi se parea ceva de domeniul S.F.-ului. Acum ma simt al naibii de bine si inteleg ca e posibil si realizabil. Si mai ales este absolut adevarat ca daca faci un lucru cu pasiune chiar iti iese bine. Am testat pe pielea mea. Iti trebuie doar curaj.

Scrisul a fost pasiunea mea inca din liceu. Am scris vreo 2 poezioare (pe care le-am pierdut, din pacate), mai fac din cand in cand distihuri (specialitatea mea), am cochetat putin si cu jurnalismul de presa scrisa iar acum m-am apucat de bloggerit. Si o fac evident din pasiune. Si culmea e ca imi si iese… cat de cat onorabil zic eu. Imi place la nebunie campionatul asta de blogging pentru ca imi atata atat creativitatea (recent descoperita) cat si dorinta de a scrie si nu in ultimul rand, dorinta de a descoperi lucruri noi si de a explora, asa cum bine imi sade.

Se pare ca 2013 este anul explorarilor pentru ca imi descopar noi si noi fatete ale personalitatii, noi pasiuni si lucruri pe care habar nu aveam ca sunt capabila sa le fac.

Au fost o gramada de oameni care m-am inspirat…de la oameni simpli pana la mari personalitati. Si o gramada dintre acestia sunt femei pe urmele carora sper ca voi calca intr-o buna zi. Chiar acum, scriind acest articol, mi-a venit ideea sa scriu un alt articol despre oamenii si povestile care m-au inspirat. Cred ca o sa fie foarte lung.

PS. Azi e prelansarea cartii la ora 18.00 la libraria Bastilia


Articol scris pentru Campionatul National de Blogging http://blogalinitiative.ro
0 Responses

Trimiteți un comentariu