Recent, a avut loc prima intalnire din seria de “Have Lunch with The One”, organizata de revista The One in parteneriat cu Garanti Bank iar locul de desfasurare a fost restaurantul La Cantine de Nicolai.

Intalnirea de pe 23.10.2013 este prima dintr-o serie de 5 intalniri, urmatoarele 4 fiind programate a se desfasura in alte cateva mari orase din tara.

Moderatoarea intalnirii a fost Andreea Esca iar invitata a fost Malvina Cervenschi – detinatoarea brandului de bijuterii Malvensky, impreuna cu reprezentanta Garanti Bank – partenerul evenimentului. Tema evenimentului a fost inspiratie, curaj si sustinere precum si pasii de urmat pentru o afacere de succes.



Malvina ne-a vorbit despre povestea ei de succes, despre dificultatile si provocarile pe care le-a depasit cu brio si despre implinirea pe care o simte in calitate de antreprenor. Afacerea ei a pornit de la o dorinta difuza (subtil constientizata) care apoi s-a transformat intr-un vis, care a devenit mai concret, materializandu-se intr-un bussiness de succes, pe piata bijuteriilor de lux. Totul a inceput de la o “joaca nevinovata” si niste cadouri “handmade” pe care le-a facut prietenilor, apoi s-a transformat in ceva serios, care a crescut pas cu pas, natural si firesc. Ne-a povestit cum se implica personal in fiecare etapa a afacerii sale, cum a invatat sa faca de toate; de la bijuterii, pana la facturi, contabilitate, promovare a afacerii etc). Malvina ne-a impartasit o multime de sfaturi  “pretioase” mai ales pentru afacerile mici, de tip start-up, din care o sa spicuiesc cateva :

- Personalizeaza produsele pentru fiecare client in parte (im masura posibilului si in functie de afacere si de tipul de produs vandut)

- Implica-te personal in fiecare etapa a afacerii. Fii cu ochii in 7 nu in 4 (pe angajati, comenzi, facturi, contabilitate, greseli, puncte forte, lucruri de imbunatatit etc)

- E util sa ai un consultant care sa fie alaturi de tine cu sfaturi, care te pot scuti de multe greseli si iti pot netezi calea. Aici subscriu si vorbesc din experienta personala.

- Fii dispus sa investeti timp, energie si sa inveti de toate

- Fii constient de importanta promovarii si a networkingului

- Oricat de pasionat ai fi de ceea ce faci, nu deveni workaholic. Trebuie sa existe si momenet de relaxare, dedicate hobby-urilor, sportului, cititului etc, astfel incat sa iti incarci bateriile si sa o iei de la capat fara sa ajungi la epuizare. Echilibru!

- Creeaza un produs de care oamenii au nevoie

- Viziune inseamna o bucata de intuitie, dar intr-o mare masura decizii bazate pe hartii, calcule, costuri (partea asta nu-mi suna deloc bine…bleah!)


Reprezentanta Garanti Bank ne-a vorbit despre cum poate veni banca in sprijinul antreprenorilor la inceput de drum, cu diverse instrumente financiare, consultanta si asistenta inca de la inceput si pe tot parcursul afacerii.

Pe scurt, ofera un produs “all inclusive” insa in acelasi timp personalizat si negociabil.

Mi-a placut sa constat o abordare diferita in sensul in care banca isi trateaza clientii ca pe niste parteneri nu doar ca pe simpli clienti. Observ cu bucurie, ca din ce mai multe banci se orienteaza pe segmentul micilor intreprinzatori si au inteles sa ii sprijine mai mult decat inainte cand le cam dadeau cu flit. Probabil au constientizat faptul ca si micii intreprinzatori incep sa joace un rol important in economia tarisoarei noastre chiar daca nu genereaza castiguri colosale.


Nu in ultimul rand, restaurantul la Cantine de Nicolai este mic, intim si are niste preparate super bune. Iar servirea este excelenta. Tot ce am mancat a fost pur si simplu delicious. Locatia a fost putin neobisnuita pentru o astfel de intalnire si devenise la un moment dat putin neincapatoare pentru cele aproximativ 50 de participante insa per ansamblu a fost destul de ok.

Imi place sa particip la astfel de evenimente pentru ca mereu intalnesc oameni noi (de exemplu am stat la masa cu niste fete super simpatice si super motivate in ceea faceau, cu care am schimbat idei si de la care am ascultat sfaturi), imi vin idei (pe care am invatat sa le notez ca sa nu “fuga”) si plec cu o stare de spirit mult mai buna si cu inspiratie, lucruri care pentru mine conteaza enorm.



PS. Sa dea Domnul ca dorinta pe care mi-am pus-o in momentul in care mi-am pus pe mana bratara Malvenski sa se indeplinesca. AMIN!



Imagimi preluate de pe site-ul www.one.ro



5 Responses
  1. Roxie Says:

    Frumos. Mi-a placut cum ai scris. Ai primit si cartea cadou?


  2. Anonim Says:

    Bravo, Mădă! Mi-a plăcut articolul tău!

    Cristina


  3. Unknown Says:

    Multumesc Cristina! Care carte Roxie?


  4. Unknown Says:

    Malvina Cervenschi... Iată că lumea e chiar mică! În prima mea carte am folosit numele Malvin Calogeras, elidând vocala a din numele poetei scoţiene Malvina, însă nu m-am gândit atunci că numele ăsta ar putea fi găsit şi-n România! Iată că e posibil! :)


  5. Unknown Says:

    Daniel, cred ca nu te-ai uitat niciodata la TVR unde Malvina a prezentat si meteo si stiri.


Trimiteți un comentariu