Luni 30.09.2013 am participat la Seminarul despre viata sanatoasa si hidratare organizat de Revista Avantaje in parteneriat cu Aquatique.

Participantele (95% femei……hm no wonder!) au putut afla ce presupune mentinerea unui stil de viata sanatos de la trei specialisti in nutritie, dermatologie si frumusete : Sorin Stratulat – hair stylist, Lector Universitar Dr. Lygia Alexandrescu si Dr. Geanina Manea – medic primar dermatolog.



Sorin Stratulat a vorbit despre noile tendinte in moda pentru sezonul toamna-iarna 2013/2014. Am aflat ca se vor purta non culorile, “albul iernatic”, rosu pe rosu, maro-urile, “albastrul regal” si “soft blue”. Nu ma intrebati ce inseamna ca doar atat am putut retine din accelerata prezentare.

Sorin Stratulat

In ceea ce privesc noile tendinte in coafura, acestea ar fi urmatoarele : coada de cal se mentine – dar e low pony tail de data asta, cararea atat  clasica, pe mijloc, cat si pe o parte, wet look, parul dat pe spate, impletiturile, look à la anii ’60, cocuri aparent “ciufulite”, par “aproape ondulat” si volum. Deci cam tot. J
Temele de inspiratie ale tendintelor in coafura au fost goticul, filmul noir si curentul grunge.

Ce mi s-a parut foarte util au fost sfaturile sale legate de posibilitatea de a-ti cumpara un Breton ca sa testezi inainte de a te tunde si sa vezi cum ti-ar sta. Unii isi iau mustata, altele isi iau Breton J. Oricum, zic ca e utila aceasta gaselnita, pentru cui ii place bretonul si cui i se si potriveste…..not me of course! Apoi, ne-a mai sfatuit sa avem un vaporizator in dormitor pentru ca uscaciunea din aer se repercuteaza si asupra parului, tenului. Ei pe asta chiar nu o stiam!

Si cica ar mai fi indicat sa ne stim proportiile fetei – in sensul ca cica avem o jumatate a fetei care urca si una care coboara si este un detaliu care conteaza pentru alegerea coafurii potrivite.

Lector Universitar Dr. Lygia Alexandrescu, simpatica, precum apare la teveu, ne-a vorbit pe repede inainte (parca nici nu respira, insa exercitiul vorbituluii in public si-a spus cuvantul) despre faptul ca parul este, de fapt, o proteina reziduala.

Lector Universitar Dr. Lygia Alexandrescu

A desfiintat mitul conform caruia trebuie sa bem cei 2 l de apa pe zi indiferent de anotimp. Cica pentru cei care au intre 45 – 50 kg, 2 l de apa pe zi e prea mult ca si pentru cei care sunt supraponderali. Zicea ceva de o ecuatie de nush cati ml/kg corp dar, ca de obicei, cand aud de cifre, la mine in cap se rupe filmu’.

Si a mai zis asa: nu apa fiarta si racita la nou nascuti ca cica iar nu e buna. In concluzie apa hiposodata, gen Aquatique e cea mai buna. Chiar si pt riduri……hai ca nici p’asta n-o stiam. J

Dr. Geanina Manea (medic primar dermatolog) ne-a sfatuit sa gandim pozitiv si sa ne incruntam mai putin, sa bem dimineata apa usor calduta pentru ca astfel se “trezeste” mult mai repede tot organismul. Eu oricum beau apa dimineata, la trezire, dar sa fie putin calda….hmm………..parca nu ma inspira!

Dr. Geanina Manea

A mai spus ca atunci cand simtim sete, e un semn de usoara deshidratare. Dar chiar daca mori de sete, nu e indicat sa dai pe gat, prea multa apa dintr-odata si prea repede……ca iar nu e bine. Reguli, reguli, reguli!

S-a mai vorbit si despre filtre de apa si despre tot felul de detalii pe care trebuie sa le luam in calcul si diverse teorii…………….mi-au facut capul mare. In concluzie…….specialistii astia si teoriile si retetele lor……nici asa, dar nici alfel……………adica nicicum………….sa-i ia naiba………….mai bine iti gasesti propria reteta a vietii si gata. Oricum nu exista panacee universal. Asta e concluzia mea.

Cred ca a fost unul dintre cele mai fulger evenimente la care am participat. Invitatii vorbeau pe foarte repede inainte si pareau la un moment dat ca nici nu mai respira ca sa termine expunerea. Nu mi-a placut ca totul a durat doar o ora, fara sa existe decat foarte putin timp pentru intrebari si interactiunea invitatilor cu sala. Ni s-au dat la inceputul prezentarilor niste foite pe care sa notam intrebari, eu asa am facut, dar au uitat sa mentioneze ca ni se va raspunde face 2 face la sfarsitul evenimentului. Cand am vazut ca trebuie sa stau la coada ca sa aflu reaspunsul, am fost dezamagita si am plecat. Oricum nu auzeam decat eu raspunsul nu si restul participantelor. Si poate mi-ar fi fost si mie utile raspunsurile la intrebarile celorlalte participante. Un mare minus.


0 Responses

Trimiteți un comentariu