Pe 10 decembrie a avut loc editia VI a Atelierelor de Idei Unica (ultima din acest an) cu titlul “Reteta profitabila a frumusetii”. Sincer nu ma asteptam sa mai faca un astfel de eveniment in decembrie, gandind ca e o luna moarta in care mai toata lumea se gandeste exclusiv la sarbatorile de iarna.


Uite ca unii au chef totusi sa incheie anul in forta. Si bine fac. Imi cam lipsea o doza de inspiratie luna asta. J Si am zis sa fiu si eu mai reactiva cu postarile nu ca data trecuta!

Invitatele evenimentului au fost : Carmen Dinca - make-up artist Avon, Dr. Dana Jianu - medic primar chirurgie plastica la clinica ProEstetica, Laura Cosoi – actrita si Andreea Darzu – psiholog.

Despre ce a vorbit fiecare :
Carmen Dinca - make-up artist Avon a vorbit despre meseria de make-up artist

Carmen Dinca
  • Este important sa ai scoala in domeniul ales si sa te perfectionezi continuu, sa fii la current cu ultimele noutati, caci lucrurile se schimba si evolueaza foarte repede.
  • A vorbit cu mult entuziasm despre inceputurile ei ca si cantareata si cum a cotit-o apoi spre meseria de make-up artist.
  • Daca vrei sa fii make-up artist, fa mai intai scoala pe prietene si pe cunostintele din jurul tau (pentru a-ti forma mana), ia-ti un aparat foto profi si pune pozele cu machiajele facute pe Facebook. E cea mai usoara metoda de a te face cunoscut.

Si cel mai important :
  • Tu porti machiajul nu el pe tine. Ar fi o idee buna ca unele femei din Romania sa renunta la kilogramele de machiaj pe care si le pun pe fata si sa invete ca less is more.
  • Frumusetea vine din interior si se vede la exterior. Asta e cel mai important.

3 dintre cititoarele Unica au beneficiat si de o sesiune de machiaj ad-hoc realizata de Carmen si echipa sa. Norocoasele!

Laura Cosoi – actrita si blogger a vorbit despre personal branding (cum si unde iti promovezi imaginea) si celebrity endorsement (cum iti alegi brandurile care sa iti reprezinte imaginea)

Laura Cosoi in action :)
  • Ne-a povestit despre blogul ei pe care posteaza cu regularitate (www.lauracosoi.ro). Face singura toate pozele alea misto pe care le posteaza.
  • A vorbit despre cateva calitati esentiale : seriozitate, determinare, naturalete, onestitate si transparenta cu care ar fi bine sa faci lucrurile. Si asta cred ca se potriveste cam peste tot.
  • Cat despre brandul personal – acesta trebuie construit cu multa grija si responsabilitate, astfel incat sa nu ti se “erodeze” imaginea (adica sa fii peste tot si sa obosesti publicul).
  • Legat de brandurile pe care alegi sa le reprezinti sau vice versa, ca in viata, trebuie sa fie “dragoste la prima vedere” (adica sa impartasiti aceleasi valori). Asa ca trebuie sa astepti momentul potrivit si sa inveti sa mai spui si nu atunci cand nu te identifici cu un anumit brand.

In ceea ce priveste blog-ul personal…….
  • Tine intotdeauna cont de cititorii de pe blog
  • Mergi si la unele evenimente pentru a-ti pastra vizibilitatea
  • Nu fa publicitate pe blog la ceva ce nu are legatura cu blogul.

Dermatologul Anca Faca a raspuns intrebarilor participantelor legate de Philips Lumea, aparat a carei imagine este Laura.


Este prima data cand o vad pe Laura Cosoi in carne si oase si pot spune ca este evervescenta ca o sampanie, are o buna dispozitie, un optimism si un fel de a fi absolut contagioase. La modul bun J. La ea in mod cert frumusetea vine din interior. E o tipa tare faina si de aceea am tinut mortis sa fac o poza cu ea. Insa nu fac parte din categoria tipelor care sunt innebunite sa faca poze cu o vedeta si sa se dea apoi mari pe Facebook.


Dna. Dr. Dana Jianu a vorbit despre provocari, inovatii si pionierat in chirurgia plastica si despre lucrurile de care ai nevoie pentru o afacere in domeniul frumusetii

  • Pentru o afacere in domeniul frumusetii ai nevoie in primul rand de chemare (vocatie) apoi de educatie, de o anume structura genetica menita sa te sustina (adica atu-uri fizice, psihologice, capacitate de efort sustinut), curaj, sustinere (in primul rand din partea familiei, apoi financiar si de ce nu poti apela chiar la un business angel), o minte deschisa, curiozitate, gandire pozitiva, creativitate, simt artistic, iubire de oameni, incredere in Dumnezeu, perseverenta, seriozitate si disciplina.
  • Apoi, pe langa pionieratele de tot felul in chirurgia plastica, cu care si-a obisnuit deja pacientii, in 2014 isi va indrepta atentia mai mult asupra medicinei regenerative (operatii fara bisturiu, cu ajutorul celulelor stem prelevate si implantate aceluiasi pacient). Aici toate participantele au ciulit urechile si s-au bucurat ca viitorul suna bine in ceea ce privesc retusurile fara bisturiu care se pot face ca sa arati bine.
Dr. Dana Jianu

Dr. Dana Jianu e o doamna in adevartul sens al cuvantului. Este prima data cand o vad face to face si pot spune ca m-a impresionat prin eleganta, distinctie, rafinament si nu in ultimul rand profesionalismul cu care isi face meseria. E o adevarata lady care iti impune respect.

A fost una dintre cele mai interesante si mai appreciate prezentari din cadrul evenimentului.

Andreea Darzu este psihologul care raspunde intrebarilor cititoarelor Unica in cadrul revistei.
A vorbit despre frumusetea care vine din interior prin incredere in fortele proprii, dinamism, atitudine si personalitate.

Nu a lipsit nici tombola de final si pot spune ca nici de data asta nu am plecat cu mana goala. De-as avea noroc si la bani cum am la cadourile de la tombolele Atelierelor Unica……ce bine ar fi. J

Ca minusuri as putea mentiona caldura excesiva care era in sala si care ne-a cam adormit. Si, ca de fiecare data, prezentarile invitatelor mi se par prea scurte. Ins ainteleg ca timpul este limitat si un astfel de eveniment nu poate dura o zi intreaga.

De data asta nu pot spune ca m-au inspirat foarte tare, insa Atelierele mi-au aratat frumusete, mi-au transmis o stare de bine care mi-a incalzit sufletul astfel ca frigul de afara nu a mai contat atat de mult la plecare.
Totusi, spre deosebire de celelalte editii, calitatea evenimentului a fost………..putin diferita. Sau probabil am vibrat eu mai putin cu subiectul si mai mult cu celelalte editii. Desi a fost un subiect “arzator” la care toate femeile ciulesc urechile si deschid larg ochii, ca niste buretei, avide de informatii.




0 Responses

Trimiteți un comentariu