Asa cum scriam aici, dupa ce am
“luat cu asalt” Castelul Corvinilor (si l-am cucerit J), am vizitat apoi
Gradina Zoologica din Hunedoara, care se pregateste sa-si deshida portile taman
pe 1 iunie.
S-au facut ceva investitii, insa
este loc si de mai bine. De mentionat este atentia pe care o acorda
ingrijitorii animalelor de acolo, pe care ii trateaza ca pe copiii lor.
Nu-i asa ca sunt draguti ratonii astia? |
Gradina zoologica este situata la
periferia orasul, pe un deal inconjurat de verdeata. Asa periferie as vrea si
eu in Bucuresti. E o zona frumoasa, verde si linistita. Ar merge si un gratar
acolo insa nu este nimic amenajat in acest sens. Asa ca veniti cu toate
ustensilele de acasa.
Cel mai mult mi-a placut
caprioara care a stat cuminte la poze, ca o diva. Nu incercati insa sa-i dati
bomboane ca se strica la burta.
Si stati departe de cusca leului
caci e electrificata. Pe bune!
Dupa vizita la gradina zoologica
am participat la inaugurea centrului modern de imagistica din cadrul HMedicalclinic
despre care am scris aici.
Seara s-a incheiat apoteotic de-a
dreptul cu “local goodies” adica virsli (se pronunta virshli, ca nu scriu cu
diacritica nah!) si cartofi prajiti la disc, ambele o premiera pentru mine.
MC la cartofii prajiti a fost
Sebi, pe gratarul gazdei de la Pensiunea Flamingo. O placere sa stai pe inserat
la focul din curte, la bancuri, beri si alte povesti, adulmecand cartofiorii
prajiti pe disc. Imi ploua in gura cand imi amintesc. Si au fost asa de gustosi,
cum nici la Mac nu gasesti. Insa la sfarsit, s-a lasat cu peripetii cand a
venit vorba sa stingem focul. Era sa dam foc la cosmelia gazdei. De aia spuneam
ca a fost apoteotic. Faza aia nu am sa o uit toata viata J
Insa totul e bine cand se termina cu bine. J Situatia a fost redresata si nu s-a lasat cu urmari.
Inainte de a veni in Hunedoara nu
auzisem niciodata de carnatii virsli. Desi arata ca niste carnati (lungi si
subtiri) sunt de fapt sunt un fel de crenvusti pentru ca se fierb nu se prajesc
si se mai si afuma. Sunt facuti dintr-un amestec de carne de capra si carne de oaie + alte ingrediente
secrete si condimente. Nu ma omor eu cu carnea de oaie de felul meu, insa
recunosc ca sunt gustosi. Daca ai burta sensibila si digestia mai lenesa,
recomandabil ar fi sa te opresti la 2. Sunt un pic mai greu digerabili,
datorita carnii de oaie (stomacul mesu stie de ce J). Se servesc cu mustar
si/sau boia.
Asa ca degustati cu incredere si
mancati cu moderatie! :)
P.S. Ma duc sa pap ca mi s-a facut o foamee…………………….. :)
Trimiteți un comentariu